Home + Studiecentrum

Historisch Onderzoek

Cornelis Lely (Amsterdam 23 sept. 1854 - Den Haag 14 jan. 1929, ingenieur, minister)

Nieuw Land doet historisch onderzoek om een breed publiek te informeren over de geschiedenis van Flevoland en het Zuiderzeeproject. Deze geschiedenis kan worden geplaatst in het bredere kader van de Nederlandse traditie van inpoldering en landinrichting. Het dient ter completering van de Flevolandse geschiedschrijving maar is ook belangrijk voor inhoudelijke ondersteuning van de andere taken van Nieuw Land, zoals het beheren en toegankelijk maken van de collecties, het aanbieden van educatieve producten en het verzorgen van museale presentaties.

Medewerkers van Nieuw Land doen zelf historisch onderzoek naar thema's die aan bod komen in de beleidsplannen. Daarnaast begeleiden zij onderzoek dat door derden wordt verricht en wordt er onderzoek gedaan in opdracht van derden.

Iedere zaterdagochtend houden conservator André Geurts of archeologisch medewerker Dick Velthuizen een geschiedenispraatje op Omroep Flevoland in het programma "Goedemorgen Flevoland". Op de website van Omroep Flevoland kunt u deze leuke, bijzondere, interessante en grappige verhalen terugluisteren.

Het onderzoek is thematisch onder te verdelen in:


Vorige: FAQs Volgende: Wetenschappelijke plus