Home + Museum

Winkel

WinkelHollandDe museumwinkel heeft een uitgebreid assortiment boeken en kado's. 

In de museumwinkel van Nieuw Land kunt u terecht voor originele en unieke cadeaus. In deze winkel worden o.a. boeken verkocht van de eigen uitgeverij "De Twaalfde Provincie". Vaak zijn dat producten van historisch onderzoek. Verder vindt u hier informatieve boeken en DVD's over de geschiedenis van Flevoland en Nederland en hele leuke kinderboeken.

Tenslotte hebben we een uitgebreid assortiment ansichtkaarten en originele, kleine cadeaus. Voor elk wat wils! De winkel is geopend tijdens de openingstijden van Nieuw Land en is vrij toegankelijk.

E-mail: receptie@nieuwlanderfgoed.nl

 

 

 

 

 

Conan

Kinderboek

ProRail heeft naar aanleiding van de vele vondsten het fictieve kinderboek 'Conan en de vloek van de Watergoden', laten schrijven door Yuri van Koeveringe. Het boek gaat over de 12-jarige Conan die leefde in de steentijd, in het gebied dat nu tussen Lelystad en Zwolle ligt. Elementen uit het verhaal verwijzen naar vondsten die archeologen hebben gedaan tijdens de opgravingen voorafgaand aan de aanleg van de Hanzelijn. Conan en zijn familie moeten het moerras waar zij wonen verlaten, maar raken elkaar kwijt tijdens de spannende reis.

 

Het boek is o.m. te koop in de museumwinkel van Nieuw Land voor €14,90.


Vorige: Zaalverhuur Volgende: Restaurant