Home + Museum + Tentoonstellingen + Tijdelijk

Verwacht: Oog voor Lelystad

16 juni 2017

Op 28 september 2017 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste inwoners naar Lelystad kwamen, een volledig nieuwe stad. Het is bijna niet voor te stellen hoe dit geweest moet zijn: wegen moesten grotendeels nog worden aangelegd, de eerste winkels kwamen met de eerste inwoners, sociale activiteiten moesten nog worden ontwikkeld. Lelystad was een dorp dat moest uitgroeien tot een stad met 100.000 inwoners.

Vanaf 16 juni toont Nieuw Land bijzondere foto's uit deze periode met de tentoonstelling 'Oog voor Lelystad'. Alle foto's zijn gemaakt door fotografen Henk Hutten en Jan Blom. De collecties van beide fotografen bevinden zich bij Nieuw Land Erfgoedcentrum. Uit de beide collecties  heeft onderzoeker Henk Pruntel de meest opvallende, onvoorspelbare en bijzondere foto's geselecteerd. Dit levert een verrassend bonte verzameling foto's op die op vele gezichten een glimlach zullen toveren.

Op 2 juli organiseert Nieuw Land een feestelijke bijeenkomst in het kader van deze tentoonstelling. Houd de site in de gaten.

Meer informatie volgt binnenkort.


Vorige: Gezonken Schatten