Home + Museum

Restaurant

Restaurant De Cantine: cultuurhistorie ten top

kantine DeCantine interieur

De oorspronkelijke kantine (Bron: Nieuw Land,

fotocollectie Dienst der Zuiderzeewerken.)

Interieur van café-restaurant De Cantine.

In deze replica van de oorspronkelijke kantine op het Werkeiland Lelystad kunnen bezoekers genieten van lekkere en betaalbare kopjes koffie/thee, gebak, lunches, diners en diverse andere catering. Ooit gegeten in een van de oudste gebouwen van Lelystad, net zoals de pioniers deden toen zij werkten aan de totstandkoming van Flevoland? Dat kunt u nu ervaren. De kantine waar de arbeiders aten die vanaf begin jaren 50 betrokken waren bij de bouw van de dijk voor Oostelijk Flevoland, werd opnieuw opgebouwd op het terrein van Nieuw Land. Uitbaters, sinds augustus 2011, zijn Hans en Yvonne Bakker.

Ook buiten de openingstijden van het museum kunnen bezoekers in Restaurant De Cantine terecht voor een borrel of een heerlijk diner. Restaurant De Cantine is ideaal voor groepen en partijen. Het toneel biedt de mogelijkheid voor allerlei culturele activiteiten, zoals presentaties, lezingen en muziekoptredens. Het restaurant heeft aan de boulevardkant een terras met uitzicht over het Markermeer.

Samen met het museum verzorgt het restaurant arrangementen voor groepen en/of bedrijfsactiviteiten zoals seminars en vergaderarrangementen inclusief catering. Daarnaast verzorgt het restaurant ook de catering voor recepties en bruiloften. Kijk hier voor meer informatie over groepsbezoek en/of zaalverhuur.

Informeer naar de mogelijkheden:
Telefoon: (0320) 225 975
E-mail decantine@nieuwlanderfgoed.nl
Website: www.restaurantdecantine.nl


Nieuw Land Erfgoedcentrum (0320) 225 900
E-mail: receptie@nieuwlanderfgoed.nl

coll1Koffie Foyer

Voor de kleine trek met limonade of een kopje koffie of thee kunt u terecht in onze Koffie Foyer. Deze is geopend tijdens de openingstijden van het museum. In de Koffie Foyer staat een grote tafel die speciaal voor ons is gemaakt op de Bataviawerf. Een fijne plek om even uit te rusten.


Vorige: Winkel