Home + Museum + Nieuws

NAT 2017: nog plekken vrij

13 september 2017

Batavialand en Waterschap Zuiderzeeland organiseren samen het jaarlijks terugkerende evenement NAT. Dit jaar vindt hét waterevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 6 t/m 8 plaats op 7, 8 en 9 november. Met acht workshops van grote waterpartijen als Rijkswaterstaat, Vitens, Waterschap Zuiderzeeland, HKV lijn en water, krijgen kinderen wederom een dagdeel vol watereducatie.  Er zijn nog plekken vrij, dus scholen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Basisschoolleerlingen uit groep 6 t/m 8 krijgen in een ochtend acht workshops van 15 minuten over thema's als inpoldering, waterbeheer en veiligheid. Zij krijgen antwoord op vragen als: zijn de dijken wel sterk genoeg? Wat gebeurt er in Flevoland als er een dijk doorbreekt? Hoe wordt een polder gemaakt? Wat moet je doen als dijken doorbreken? Hoe houden wij droge voeten? Hoe komen we aan ons drinkwater? Waar komt dat eigenlijk vandaan? Water is fijn en lekker om te recreëren, maar wat doe je als je in nood bent op het water? Soms worden er oude scheepswrakken gevonden in de bodem in Nederland. Wat gebeurt er met zo'n wrak?
Er worden diverse opties geboden om deel te nemen, zowel inclusief als exclusief busvervoer. Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden
Scholen kunnen zich via aanmelding@batavialand.nl  tot uiterlijk 10 oktober aanmelden.  

Over de organisatoren
Batavialand* en Waterschap Zuiderzeeland hebben hun krachten gebundeld om de onderwerpen waterbeheer(sing), veiligheid en inpoldering te verwerken in een aantrekkelijk en toegankelijk onderwijsproduct voor basisschoolleerlingen.

Waterschap Zuiderzeeland is dé organisatie in Flevoland die alles weet van water en waterbeheer en zorgt voor veilig, voldoende en schoon water in haar gebied.

Kijk voor meer informatie over Waterschap Zuiderzeeland op www.zuiderzeeland.nl. Kijk voor meer informatie over Batavialand op www.batavialand.nl.

Vanaf 1 juli 2017 is het museum en onderzoek van Nieuw Land Erfgoedcentrum samengevoegd met de Bataviawerf, en afdeling scheepsarcheologie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.  Voorheen was Nieuw Land mede-organisator, vanaf heden organiseert Batavialand met Waterschap Zuiderzeeland, NAT.Vorige: Batavialand officieel per 1 juli van start