Home + Museum + Nieuws

Aanmeldingen open voor NAT

10 mei 2017

Nieuw Land en Waterschap Zuiderzeeland organiseren samen het jaarlijks terugkerende evenement NAT. Dit jaar vindt hét waterevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 6 t/m 8 plaats op 7, 8 en 9 november. Met acht workshops van grote waterpartijen als Rijkswaterstaat, Vitens, Waterschap Zuiderzeeland, HKV lijn en water en anderen, krijgen kinderen wederom een dagdeel voor watereducatie.

Basisschoolleerlingen uit groep 6 t/m 8 krijgen in een ochtend acht workshops van 15 minuten over thema's als inpoldering, waterbeheer en veiligheid. Tijdens de workshops gaan kinderen aan de slag met thema's als inpoldering, waterbeheer, veiligheid en nog veel meer. Zij krijgen antwoord op vragen als: zijn de dijken wel sterk genoeg? Wat gebeurt er in Flevoland als er een dijk doorbreekt? Hoe wordt een polder gemaakt? Wat moet je doen als dijken doorbreken? Hoe houden wij droge voeten? Hoe komen we aan ons drinkwater? Waar komt dat eigenlijk vandaan? Water is fijn en lekker om te recreëren, maar wat doe je als je in nood bent op het water? Soms worden er oude scheepswrakken gevonden in de bodem in Nederland. Wat gebeurt er met zo'n wrak?

Er worden diverse opties geboden om deel te nemen, zowel inclusief als exclusief busvervoer. Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Over de organisatoren
Waterschap Zuiderzeeland is dé organisatie in Flevoland die alles weet van water en waterbeheer en zorgt voor veilig, voldoende en schoon water in haar gebied. Nieuw Land Erfgoedcentrum vertelt het verhaal van de geschiedenis van Flevoland met specifieke aandacht voor de inpoldering.  

Aan de Lelystadse kust werken Bataviawerf, Nieuw Land en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen aan een nieuw cultuurbelevingspark Batavialand. Sinds 2016 is de collectie van het het Maritiem Depot van RCE in beheer van Batavialand onder de naam 'Maritiem Archeologische Collectie Batavialand'.


Nieuw Land en Waterschap Zuiderzeeland zijn partners. Nieuw Land beheert het archief van Waterschap Zuiderzeeland. De twee organisaties hebben hun krachten gebundeld om de onderwerpen waterbeheer(sing), veiligheid en inpoldering te verwerken in een aantrekkelijk en toegankelijk onderwijsproduct voor basisschoolleerlingen.  Kijk voor meer informatie over Waterschap Zuiderzeeland op www.zuiderzeeland.nl


Vorige: Museumweek vol activiteiten Volgende: Lidl Museumactie