Home + Museum

Kinderen

Hallo luitjes,

Mijn naam is Cornelis. Lang geleden verzon ik een plan om een deel van de Zuiderzee droog te leggen. Dat drooggelegde stuk zee heet nu Flevoland. De hoofdstad van deze provincie heet Lelystad. Die stad is naar mij vernoemd. Mijn achternaam is namelijk Lely. Niet veel mensen kunnen zeggen dat er een stad naar hen vernoemd is. Ik wel! Goed he?

Op deze pagina zet ik allerlei leuke dingen voor al jullie polderjongens en -meisjes. Wat dacht je van een flinke woordzoeker? Of een mooie kleurplaat? Die twee plaatjes van mij lijken hetzelfde; kan jij de 6 verschillen vinden?

En als je uitgespeeld bent, kom je gewoon eens naar Nieuw Land. Het is hier erg leuk voor kinderen. Naast een stoere speurtocht kan je spelen met water in het Watertheater. Je kunt archeoloog zijn in Ondergronds. Een stickeropdracht doen en leuke foto's maken in Polderen! Pijl en boog schieten in OER!Jong of doe de speciale OER!Tour. Of dwaal rond in het gekapseisde schip van de Watermensen.

Werkstukken voor school

Zoek je informatie voor een scriptie, werkstuk en/of een spreekbeurt? Op de pagina Bronnen voor leerlingen vind je beeldmateriaal en informatie over het Zuiderzeeproject, de inpoldering, archeologie en de geschiedenis van Flevoland.

Kinderfeestje

Nieuw Land is dé leukste plek om jouw verjaardag te vieren! In het spectaculaire schip van 'De Watermensen' maak je aan de hand van een sprookje kennis met de geheimen van de Zuiderzee. In 'Ondergronds' werk je je in het zweet in een spannende archeologische opgraving. Wie niet bang is voor een paar druppels water gaat aan de slag als ingenieur, landinrichter, boer of waterbouwer in het 'Watertheater'. Wie eenmaal binnen is, wil niet meer weg! Wil je liever een leuke speurtocht maken door het museum? Geen probleem! De speurtocht is te koop voor €1,00 bij de receptie. Soms hebben we ook een speciale speurtocht door een tijdelijke tentoonstelling. Vraag naar de mogelijkheden.

Kosten kinderfeestje per kind (inclusief cadeautje en kindermenu in restaurant) € 10,50. De kinderfeestjes worden niet begeleid vanuit het museum. Graag zelf voor voldoende begeleiding zorgen. Reserveren via receptie@nieuwlanderfgoed.nl. Definitief aantal kinderen tot een dag van tevoren doorgeven. Kinderen kunnen tot uiterlijk 15.30 uur aan tafel in het Restaurant.
NB: Dit arrangement is niet mogelijk in combinatie met Museumkaart of andere kortingsacties.

Contactformulier voor prijsopgave

Vraag voor uw groepsbezoek een offerte aan via dit formulier.

museumInsp 300x250Museuminspecteurs

Lijkt het je een leuk museum? Word dan ook een museuminspecteur. Op de website van de museuminspecteurs kan je lezen hoe andere inspecteurs het in mijn museum vonden. Goed he? Doe ook mee en meld je aan! Je kunt hier alvast een inspectierapport downloaden. Vul hem in na je bezoek aan ons museum, geef je score door en maak kans op hele leuke prijzen!
Liever gelijk inspecteren op een smartphone? Kijk dan hier en laat je vader of moeder, oom of tante de app downloaden. Nóg makkelijker! En je kunt hem dan gebruiken in elk museum dat je bezoekt.

 

 

Aardbol MJU 2

MuseumJeugdUniversiteit

Ben je nieuwsgierig? Ben je tussen de 8 en de 12 jaar? Wil je meer weten van echte professoren en experts? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou! Ieder jaar komt Nieuw Land namelijk met een aantal hele leuke en interessante colleges. Je mag museumstukken vasthouden, waar niemand aan mag zitten, je doet misschien wel proefjes en je mag altijd zoveel vragen als je wilt.

 

Ga snel naar de informatie over de MuseumJeugdUniversiteit en kijk of het iets voor jou is.

Woordzoeker Polderen

Woordzoeker

Hou jij van woordzoekers? Dan heb ik hier een hele moeilijke voor jou. Download hem hier en print hem uit, dan zie je welke geheime boodschap er verscholen zit tussen al die letters.

 

Lely verschillen 3

Zoek de 6 verschillen

Deze twee plaatjes van mij lijken hetzelfde.
Maar dat zijn ze niet! Kan jij de 6 verschillen vinden?

Als je het op de website niet goed kunt zien, klik dan op de afbeelding om hem te vergroten of download de  afbeelding hier en print hem uit.

Veel plezier!

KleurplaatJonkvrouw

Kleurplaat

Download hier de kleurplaat van een jonkvrouw en kleur hem zo mooi als je kan.

Wist je dat er in Flevoland vroeger ook echte ridders rondliepen? Wil je hier meer over weten? Download hier dan de scriptie, die kan je zo gebruiken voor school!

ZoekHetUit2013
In de zomer van 2013 maakte het Klokhuis een aflevering van Zoek het Uit over scheepsarcheologie. In Flevoland liggen erg veel scheepwrakken in de bodem. In de bodem? Jazeker, zoek het uit in deze aflevering!

 


Vorige: Groepen Volgende: Zaalverhuur