Home + Museum + Activiteiten

Meivakantie in het teken van maritieme archeologie

22 april 2017 t/m 30 april 2017

In de meivakantie is het spelletjestijd in Nieuw Land. Kinderen spelen met hun ouders het familiespel 'Op handelsmissie!' in de tentoonstelling 'Gezonken Schatten'. Of zij spelen het nieuwe IJsselkogge kwartetspel. Ook komt er een 'pop-up wetenschapper' langs, op 30 april, met een familielezing over schatten uit schepen.

De spellen zijn gratis te doen en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze zijn bedoeld om samen met familieleden en vrienden te doen in Nieuw Land. In het spel 'Op handelsmissie!' gaan kinderen op zoek naar de juiste handelswaar in de tentoonstelling 'Gezonken Schatten'. Het IJsselkogge kwartetspel is gratis te doen in de tentoonstelling over de IJsselkogge in Nieuw Land. Hier komen bezoekers meer te weten over het 15de-eeuwse koggeschip. Deze werd in 2016 uit de IJssel bij Kampen gelicht. Het wrak wordt momenteel geconserveerd in het tijdelijke conserveringsstation van Batavialand, locatie Nieuw Land Erfgoedcentrum.


Gezonken schatten meivakantieFamilielezing door pop-up wetenschapper

In de meivakantie, op zondag 30 april, komen in 6 wetenschapsmusea verspreid over heel Nederland pop-up wetenschappers langs die iets gaan vertellen over een niet-alledaags onderwerp. In Nieuw Land vertelt Arent Vos over schatten die gevonden worden in schepen. Hij is maritiem historicus én onderwaterarcheoloog dus hij weet er echt alles vanaf. Ook neemt Arent wat spullen mee die ooit in scheepswrakken gevonden zijn, om naar te kijken én om heel voorzichtig aan te raken.

Activiteiten bij de Bataviawerf

Bij de naastgelegen Bataviawerf, zijn er extra activiteiten voor het hele gezin. Zo is er in de meivakantie een spantenpuzzel te doen en kunnen bezoekers breeuwen. De spantenpuzzel is een groot spel waarbij bezoekers zelf spanten (houtdelen van een schip) goed in elkaar moeten zetten. Breeuwen is een activiteit waarbij kinderen aan de slag gaan met een hamer en touw om kieren te dichten met breeuwtouw.

Tijdens de meivakantie is het combinatietarief extra voordelig. Met 1 voordelig ticket kunnen beide instellingen (Nieuw Land en de Bataviawerf) worden bezocht:  € 14,00 (volwassenen) en € 7,50 (kinderen).

In de loop van 2017 zal Nieuw Land samen met Bataviawerf en RCE-Scheepsarcheologie opgaan in een nieuw cultuurbelevingspark Batavialand, erfgoed der lage landen.


Vorige: Nieuw: kunstkijker voor kids Volgende: Pop-up Wetenschapper