Home + Museum + Activiteiten

Archeologisch spreekuur maart

3 maart 2017

Op vrijdag 3 maart kunt u van 13.00 - 16.30 uur in Nieuw Land terecht voor het gratis toegankelijke archeologisch spreekuur. Dick Velthuizen, archeologisch medewerker van Nieuw Land zal, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de meegebrachte voorwerpen determineren. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de mensen door te verwijzen naar specialisten. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied.

Bezoekers kunnen zich 's middags melden bij de receptie. Men wordt dan verwezen naar de archeologische werkruimte, waar een deskundige u te woord zal staan. Het is geen archeologische variant van "Tussen kunst en kitsch". Met andere woorden: de voorwerpen worden niet getaxeerd.

Hebt u ook het vermoeden dat u in het bezit bent van een archeologische vondst uit Flevoland en wilt u wel eens zekerheid hebben over wat het is, kom dan met uw vondst naar het archeologisch spreekuur in Nieuw Land. U bent iedere eerste vrijdagmiddag van de maand welkom in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van 13.00 uur tot 16.30 uur.


Vorige: Voorjaarsvakantie 2017