Home

Museum

Het museum van Nieuw Land vertelt het verhaal van het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. Drie presentaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt, met heel veel dingen die je zelf kunt doen en onderzoeken.

In de vaste tentoonstellingen kom je meer te weten over de prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en het verleden én de toekomst van het IJsselmeergebied. Je maakt een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden... of geleefd zouden kunnen hebben! Regelmatig brengt Nieuw Land een grote tijdelijke tentoonstelling over uiteenlopende onderwerpen. De Schatkamer is bij uitstek geschikt voor kortlopende, kleinere tentoonstellingen van klimaatgevoelige collectie zoals kaarten en kostbare archiefstukken. Zo is er telkens wat nieuws te zien.

Speurtocht

Tentoonstelling OER! de nieuwe steentijd in FlevolandTentoonstelling OER! de nieuwe steentijd in Flevoland

Ook aan kinderen is gedacht. Die maken aan de hand van een leuke speurtocht kennis met het culturele erfgoed van Flevoland, met aandacht voor aspecten rond het Zuiderzeeproject.

De speurtocht is te koop voor €1,00 bij de receptie.

Kijk snel verder op de website voor bijvoorbeeld bezoekinfo, tentoonstellingen, activiteiten etc.