Home + Educatie

MuseumJeugdUniversiteit

9 januari 2017

MuseumJeugdUniversiteit

Nieuwsgierige kinderen tussen de acht en twaalf jaar kunnen vanaf 5 februari weer meedoen aan de MuseumJeugdUniversiteit bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. In vier colleges vertellen experts alles over hun bijzondere baan: wat doet een archeoloog onder water? Wat vertelt een oud skelet, hoe red je mensen uit de zee (zie foto) en Radio2 dj Paul Rabbering komt vertellen hoe je een bekende dj kunt worden. Na afloop van de reeks MuseumJeugdUniversiteit ontvangen de deelnemers een diploma.

nieuwland MJU KNRM

Inschrijving voor deze collegegreeks gaat via www.museumjeugduniversiteit.nl .

De colleges zijn toegankelijk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Ze worden gegeven op de zondagen:  5 februari, 5 maart en 2 april en 7 mei van 12.30 tot 13.30 uur.

De student volgt vier colleges en krijgt één begeleider gratis entree tot Nieuw Land, de begeleider gaat niet mee in de 'collegezaal', deze is gereserveerd voor kinderen, uiteraard met begeleiding vanuit het museum.

Bij aanvang van het eerste college krijgen deelnemers een collegekaart, die iedere keer afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma


 

 

 


Vorige: Vervoer voor scholen