Home + Educatie

Bronnen voor docenten

Nieuw Land biedt u via links achtergrondinformatie en beeldmateriaal aan voor het voorbereiden van een museumbezoek of voor het maken van eigen lessen.

Wisebits

Een speciale vermelding verdienen de Wisebits. Inpoldering uitgelegd in minder dan twee minuten? Vraag professionele filmmakers, animatoren,  theatermakers en beeldend kunstenaars om in een filmpje van maximaal 90 seconden een wonderlijk feit uit te leggen en je krijgt de meest originele en verfrissende animatiefilmpjes; 'Wisebits' genaamd. 'Wisebits' zetten je grijze massa in beweging en worden ontwikkeld door de educatieve omroep NTR. In samenwerking met Nieuw Land en de VSC (Vereniging van Wetenschapsmusea en Science Centra) zijn er 8 'Wisebits' gemaakt die gaan over het verhaal dat ons museum vertelt en zijn te zien in drie vaste presentaties en op ons YouTubekanaal. Bekijk hoe Nederlanders nieuw land maken, hoe de eerste Flevolanders leefden, wat er allemaal opgegraven is en welk geheim de nieuwe polder prijs gaf… Nieuwsgierig geworden? Kom naar het museum en bekijk de filmpjes in onze presentaties of ga naar ons YouTubekanaal. De filmpjes zijn ook goed te gebruiken voor het onderwijs. Bij elke onderwerp zijn lesbrieven beschikbaar, gemaakt voor de bovenbouw middelbare school en ontworpen door vakdocenten. Kijk op wisebits-academy.nl.

Streep door de zee; de Afsluitdijk

In 2007 presenteerden Rijkswaterstaat, het Zuiderzeemuseum Enkhuizen, Kazemattenmuseum Kornwerderzand en Nieuw Land in Lelystad 'Streep door de zee', een digitaal educatief project over de Afsluitdijk. Het lesmateriaal bestaat uit een DVD en een basis- en een werkboek, waarin verleden, heden en toekomst van de Afsluitdijk worden belicht.

Het basisboek en werkboek zijn hieronder gratis te downloaden. De DVD kan door de docent worden aangevraagd via receptie@nieuwlanderfgoed.nl of telefoon 0320-225900 en kost €10,00.

Doelgroep: bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Basisboek
Werkboek


Vorige: Bronnen voor leerlingen Volgende: Vervoer voor scholen